В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Архитектура на новото време – Дубай

26/10/2009

Динамичната кулаЧесто под архитектура на новото време разбираме динамична архитектура. Ето един проект на сграда със смесено предназначение разположена в Дубай (Обединени арабски емирства). Уникалното в случая е възможността на сградата да се движи и променя формата си. Звучи невероятно, но не и за арх. Дейвид Фишър.

Дейвид Фишър е създател на първата динамична сграда в света, която носи името “Динамичната кула” и се планира да бъде завършена през 2010г. Очаква се тя да бъде началото на нова ера в модерната архитектура и да се превърне също в символ на града. Компанията, която я построява, е Rotating Tower Dubai Development Limited, част от Dynamic Group. Сградата ще има 80 етажа и ще бъде висока 420 м. като първите 20 етажа ще бъдат предназначени за офиси, а 15-те етажа над тях ще бъдат луксозен хотел. Забележителното в нея е, че тя ще може да се приспособява към слънцето, вятъра, времето и желанията на живущите в нея, чрез завъртане на всеки етаж поотделно.

Хората в нея ще имат избор със събуждането да видят изгрева на слънцето в спалнята си и в същото време в края на деня да се наслаждават на залези над океана по време на вечеря.

В същото време тази сграда ще произвежда енергия за себе си и дори и за други сгради, тъй като ще има вятърни турбини, монтирани между всеки въртящ етаж. Така 80-етажната сграда ще има до 79 вятърни турбини, което прави истинска зелена електроцентрала.

Сградата е построена така, че да променя своята форма и да изпълняват всякакви въртеливи движения. Новостите са още от скоростният строеж – който е от готови елементи и започва от върха на сградата надолу, с много по-малко работна ръка и разходи. Така вместо около 2000 работници, само 680 ще се достатъчни за изработката на този грандиозен проект.

Динамичната кула

Източници: http://point-dotcom.com/, millionaire.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/8ePKw

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)