В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

„Бронзовата къща” – осмото чудо на света

06/11/2011

„Бронзовата къща” е скулптура-сграда, която ще бъде построена във Велико Търново. Уникалното произведение е дело на скулптура Пламен Деянов. Сградата ще бъде по-тежка от статуята на Свободата, по-скъпа от къщата на Мадона в Маями, по-странна от Лувъра в Париж. Някои дори я наричат осмото чудо на света.

Бронзовата къща на Пламен Деянов в един от най-старите германски музеи – Kunstverein Hamburg

Очаква се най-тежката скулптура в света (над 500 тона) да бъде построена до 2 години. Никой не се наема да прогнозира цената на амбициозния проект, но при непрекъснато покачващите се цени на бронза, стойността му може и да достигне 10 милиона лева.

Всичко ще се изгради изцяло от бронз – бронзови стени, бронзов под, бронзови фасадни елементи, дори болтчетата, които ще се използват ще бъдат лети специално от бронз.

Бронзова къща – скулптура с канализация или функционално изкуство. Проектът вече е подкрепен от най-големите музеи за световно изкуство, а най-крупните колекционери на произведения на изкуството са сред основните инвеститори.

Източници: http://www.klassa.bg/, http://www.econ.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/PkIDb

3 коментара за тази страница

Ivo каза:
06/11/2011 в 10:39

Хляб няма, но зрелища-колкото щеш. “Браво”

Александър каза:
04/02/2012 в 8:33

Много метал има в тази фигурка. Сигурно и вратите и ще бъдат от бронз.

Айхан каза:
31/07/2012 в 6:25

Иво Иво хляба идва от зрелищата ! Наистина жалко за теб !

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)