В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Бургас е най-зеления град в България за 2011г.

18/12/2011

Бургас спечели отличието  “Най-зелен град в България за 2011г.” в категорията за град с над 200 000 жители. Наградата бе връчена от Росен Плевнелиев на бургаския кмет Димитър Николов. Бургас е отличен за развитието на велосипедния транспорт – изградените близо 11 километра велоалеи, проведената кампания “Бургас – велосипедният град”, проектът на Общината за предлагане на велосипеди под наем.

За последните 4 години в Бургас са засадени повече от 2000 нови декоративни дървета и 3000 бр. храсти. Изградени са нови паркове и е подобрена поддръжката на старите. В тях се монтира енергоспестяващо осветление и икономична поливна система. В града са направени оградени площадки за разходка на кучета.

Морската градина е напълно обновена. Благоустроени са парковете “Росенец” и Минерални бани. Там са направени барбекю зони, които се превърнаха в любимо място за отдих през лятото.

Бургас е един от първите градове в България с приет общ устройствен план. Той предвижда не редуциране, а увеличаване на зелените пространства.

Наградата за зелен град с население между 100 и 200 хиляди души получи Стара Загора, а за такъв с жители между 30 и 100 хиляди – Хасково. Велинград и Лясковец са призьорите за по-малките градове.

Източник: http://www.1kam1.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/95J0O

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)