В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

България може да загуби парите за Дунав мост 2

26/02/2010

С 20-30% ще се оскъпи строителството на Дунав мост 2. Той ще е готов най-късно през есента на 2011 г., заяви инж. Константин Жипонов от звеното за изграждане на съоръжението към транспортното ведомство, съобщава БТА.

Днес премиерът Бойко Борисов и румънският му колега Емил Бок провериха как върви строителството на моста във Видин, който трябваше да е заработил тази година. От испанската фирма изпълнител FCC Construccion отчетоха, че към края на януари са изпълнени 42% от строителните дейности.

“Нашата страна и Румъния правят всичко възможно, за да убедят ЕК в необходимостта от отсрочка за строежа на моста”. Това заяви след срещата премиерът Бойко Борисов.

Преди пет години при подписването на финансовия меморандум за моста, ЕК отпусна 225,8 млн. евро., от които 70 млн. евро безвъзмездна помощ по ИСПА. Към края на януари 2010 г. от безвъзмездните средства, договорени с ЕС, са усвоени 69%. Забавянето на концесията за добив на пясък, необходим за строителните дейности, е най-сериозният проблем в момента, според главния мениджър на обекта Алберто Бергара. Вече са напълно готови фундаментите при българския бряг.

Източници: http://citybuild.bg/, http://1kam1.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/W6wkd

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)