В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Три български сгради в “Топ 10 на сградите в Източна Европа”

07/02/2011

Три сгради на територията на София попадат в класацията “Топ 10 на сградите в Източна Европа” на американският интернет вестник “Хъфингтън пост”.  Постройките се намират в “Люлин”, “Бистрица” и южната част на столицата. В десетката влизат още сгради от Словения, Латвия, Естония и Хърватска.

Bistrica House by I-O Architects

“Кой не би искал да живее, работи, играе или почива в тези сгради? Архитектурата и изградената околна среда играят важна роля в гражданското общество: те осигуряват щастие, гордост и възпитание на гражданите. Те създават качеството на жизненото пространство.”, пише Адел Закаут – автор на статията и изпълнителен директор на архитектурния сайт OpenBuildings.com.

Liulin Apartment Block by I-O Architects

Сайтът “Хъфингтън пост” е носител на наградата “Гласът на народа” за 2010-та и нарежда се на второ място сред най-добрите блогове в света на 2009-та според списание “Тайм”.

Две от трите български сгради в класацията са на Вяра Желязкова и Георги Кътов от архитектурно студио “I/O”. Само през 2007-а студиото взима три отличия: на Съюза на архитектите, на списание “Наш дом” и европейската награда за българска архитектура ВИЗАР. За първи път тогава златен ВИЗАР се присъди за реализирана сграда. Къщата в Бистрица бе номинирана за голямата награда на Европейския съюз за архитектура “Мис ван де Рое”.

Jaclyn Residential and Office Building by Aedes Studio

Източник: http://www.trud.bg/, http://www.huffingtonpost.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/aWZK5

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)