В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Вратите – облик на дома

23/01/2010

Да сътвориш атмосфера в дома си е начин да изразиш стила си. Детайлите правят разликата от един стил до друг и придават настроението и индивидуалността на всяка къща.

Днес има всякакъв вид врати с дизайн и спецификации, които дават възможност да се реализират неограничен брой естетически визии. Широката гама врати, които може да се намери на пазара, дава възможност за реализиране или подобряване на всеки един интериор. Видът на вратите трябва да се подбира според интериора, който се цели – съвременен или класически. Може да се избира между материали, стилове, цветове и размери, като вземете предвид както къщата, така и самото помещение, за което е предназначена вратата.

Стиловете врати са невероятно много, което се дължи на материала, от който са изработени (масивно дърво, MDF или HDF), на стиловете, за които са създадени (състарени, класически, антични, ренесансови), както и на тяхното предназначение – вътрешни, външни, за сервизни или дневни помещения, за веранда; специални – пожароустойчиви и влагоустойчиви; в зависимост от броя на крилата и отварянето – плъзгащи се, портални, сгъваеми.

Вратите от естествено дърво могат да внесат невероятна красота във всеки интериор. Те могат да бъдат състарени, с дърворезба или профил, с ефекти на проядено дърво, а в същото време да са обрабетени с най-модерен финиш, който да защитава дървото от влиянието на времето, а някои декоративни елементи могат да създадат впечатление, че са архитектурно автентични.

Дървените врати са с красива дърворезба и наистина приличат на уникални произведения на изкуството. Те са впечатляващи със своите триизмерени фигури, който посетителите могат да опипат, ако поискат. За декорациятя на вашата врата компанията ще Ви предложи богат избор теми, сюжети и фугури. Вместо да имате обикновени врати, като всички останали можете да изберете нещо доста по-оригинално и атрактивно.

Всички съвременни модели врати са вдъхновени от някой известен архитектурен стил и го изобразяват много сполучливо. Всички архитектурни детайли се възпроизвеждат без проблем и това прави възможно съчетаването на вратите с мебелите, настилките, облицовките и цялото обзавеждане.

Класическите серии интериорни врати внасят драматичност и артистичност във всяка стая. Те са доста разнообразни и могат да допълват всеки архитектурен стил или интериорен декор. Френският дизайн врата добавя естествен блясък на всяко вътрешно пространство. Освен че увеличават количеството на светлината във всяка стая, тези врати са елегантен начин да се разделят пространства в дома. Различните видове стъкло са още едно средство за индивидуалност при допълване на различните схеми за дизайн.

Входните врати, освен че трябва да осигурят сигурността на вашия дом, са и първата среща на госта с дома и поради тази причина трябва да са добре подбрани. Към избора на входна врата трябва да подходи компетентно и внимателно. Те имат различни типове заключващи системи и са изработени от различни материали. Могат да бъдат от естествен материал, както и блиндирани, с по-високо ниво на сигурност и секретност. Освен необходимите естетически качества, входната врата трябва да осигурява спокойствие и комфорт. Освен това тя е добре да бъде шумоизолираща, както и топлоизолираща.

Стъклените врати се изработват от закалено стъкло и дават възможност за монтаж на метални или дървени каси. Различните видове стъкло – матирано, цветно, бяло или релефно, придават стил и внасят светлина в големи помещения. Тъй като стъклото е устойчив материал, благодарение на разнообразните механизми стъклените врати намират все по-голямо приложение като интериорни врати.

Ламинатните врати максимално се доближават до естественото дърво, имат висока износоустойчивост и ниска цена. Лакирани врати от MDF, боядисани в цвят по избор на клиента са подходящи за всеки интериор. Вратите с естествен фурнир се изработват от естествени материали и допринасят за топлина, лукс и уют в помещението. Различните видове байц дават възможност за създаване на собствен стил.

Източник: http://www.ka6tata.com/, bginterior.info

Кратък линк: https://dragobuild.com/6woco

1 коментар за тази страница

Радка пеева каза:
09/10/2016 в 10:21

здравейте каква е цената и как да си я поръчам ималия в наличност а когато не в какъв период може да се направи.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)