В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

В Китай откриха най-дългия мост в света

03/07/2011

В Китай откриха най-дългия мост над вода – The Qingdao Haiwan Bridge. Той се намира над залива Цзяочжоу и е дълъг 42.58км., широк 35 м и струва 1.5 млрд. долара. Мостът има формата на буквата Y и свързва процъфтяващия пристанищен град Циндао с индустриалния център Хуандао и летището, построено на близък остров.

Проектът е изцяло дело на китайски инженери от индустриалната група “Шандун Гаусу”. В изграждането са се включили повече от 10 000 работници и са използвани 450 000 тона стомана и 2.3 млн. куб. м бетон.

Съоръжението стъпва върху 5200 колони и е проектирано да издържи на земетресение от 8 степен, на тайфуни и на удар от 300 000-тонен кораб.

Проектът е реализиран за 4 години и се очакват по 30 000 коли на ден по шестте пътни ленти на моста. Първият месец достъпа ще е безплатен, а след това ще се събира такса от близо 5 евро.

Китайският мост надминава с над 4 км предишния рекордьор – този през езеро Пончатрейн в щата Луизиана.

Видео от моста:

Източник: http://www.dailymail.co.uk/

Кратък линк: https://dragobuild.com/cudS1

1 коментар за тази страница

Kidon каза:
04/07/2011 в 9:18

Е, бива ли такова нещо… (:

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)