В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

В Мека заработи най-големия часовник в света

03/09/2010

Най-големият часовник в света е с диаметър 43 метра и бе монтиран на строящия се хотелски комплекс King Abdulaziz Endowment в Мека. Часовникът е с четири циферблата и се издига на височина около 400 метра, монтиран на главната кула на комплекса. По своя дизайн, той прилича на известния часовник Биг Бен в Лондон.

Обектът се намира близо до главната джамия на Мека – ал-Харам и се състои от четири жилищни сгради, а в центъра между тях е централната кула, която ще функционира като пет звезден хотел с 2000 стаи. Височина на кулата ще достигне 601 метра, което я прави втората по височина сграда в света, след Burj Khalifa в Дубай (828 м).

Строителството на хотелския комплекс ще завърши до три месеца. Стойността на проекта се оценява на три милиарда щатски долара.

Източник: http://www.imotdnes.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/8tGRt

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)