В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

“Галерия Пловдив” отваря врати на 15 април

30/03/2010

“Галерия Пловдив” ще бъде най-големият пловдивски мол. Той ще разполага с близо 1300 паркоместа, които ще са разположени както около сградата, така и на последните й 3 етажа (3-5 етаж). Това според инвеститорите ще позволява пътникопотокът да бъде разпределен равномерно между горните и долните етажи.

Строителството на търговския център започва през 2006г., върху 30 декара площ. Обектът се намира в източната част на град Пловдив, близо до район Тракия, във вече обособена търговска зона, на ул. “Д-р Георги Странски” №5. Молът има 127000кв. м. разгърнатата застроена площ като отдаваната търговска площ е над 50000кв. м.

На първия етаж, освен хипермаркет Карфур, ще има предимно магазини за дома и бита. На втория етаж ще има магазини за мода, а на цял етаж ще бъдат разположени магазини за мебели. Предвижда се и галерия с арт кафе. За откриването на 15 април ще заработят хипермаркет Карфур и голяма част от търговските обекти. Останалите ще се запълват постепенно, като се очаква до началото на септември да се отдадат под наем почти всички помещения.

Проектант е Chapman Taylor – водеща международна компания компания за архитектура и дизайн, печелила награди на Международния съвет на Търговските центрове. Изпълнител на проекта е Сиенит Холдинг АД. Фирмата е с повече от 15 годишен опит на българския пазар и дейността им обхваща цялостния процес на строителството: от фази на проектиране до завършването на обектите и реализацията им на строителния пазар.

Освен с традиционните търговски и развлекателни обекти, молът ще разполага със стена за катерене, ледена пързалка и куклен театър.

Очаква се търговският център да се превърне в съвременно пространство, където да бъдат реализирани културни събития и да бъдат представяни произведения на изкуството пред широката публика.

Източници: http://galeriaplovdiv.com/, http://www.land.bg/, http://citybuild.bg/, plovdiv24.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/ws7mS

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)