В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Без автомобили в центъра на Хамбург

04/03/2014

Автомобилите са основно средство за придвижване, но и един от основните замърсители на планетата. Германският град Хамбург предвижда специална програма, наречена “Green Network”, която ще се опита да разчисти центъра на града от лични моторни превозни средства. В тези зони гражданите ще могат да се движат само с велосипеди, обществен транспорт или пеш. Голяма роля е отредена и на лодките по река Елба.

Предвижда се цялостно преструктуриране на града в близките десет години. Тъй наречената “Зелена мрежа” ще свърже паркове, зони за отдих, игрища и градини със зелени пътеки. Очакванията са през 2034 г. на 40% от територията на Хамбург да няма автомобили.

Град без автомобили не е новост за Германия. Градчето Фаубан (близо до Фрайбург) е построено през 2006 г. на територията на бивш френски военен гарнизон и още от самото начало е планирано така, че жителите му (около 5300 души) да пътуват единствено с велосипеди и обществения транспорт. В градчето няма никакви места за паркиране или обществени паркинги.

Кратък линк: https://dragobuild.com/8QDqF

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)