В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Датчани построиха “ходеща къща”

06/02/2010

По проект на датското дизайнерско студио N55 бе построена първата “ходеща къща” в света. Тя се придвижва с помощта на шест механични крака, като не зависи от наличието на пътища, защото може да се движи по различни терени. Максималната скорост на движение е около 5 км в час.

“Ходещата къща” е жилищна система, която позволява на обитателите й да живеят спокоен номадски живот, движейки се бавно сред природата. Специални слънчеви батерии и малки вятърни мелници служат за захранване с необходимата енергия. Къщата разполага и със система за събиране на слънчева вода и система за подгрявена на топла вода. Може да се прибави и малка оранжерия, която да снабдява обитателите с необходимата им храна.

Ходеща къща - дневна

Ходеща къща - кухня и тоалетна

Ходеща къща - легло и печка

Основният модул на къщата е с височина 2,3 метра, широчина 2,4 м и дължина 8 м, като тежи 1 тон. Ходещи къщи с различни големини може да се обединяват и да сформират по-големи къщи или цели ходещи села.

Източници: http://www.dnes.bg/, http://www.n55.dk/

Кратък линк: https://dragobuild.com/ujdxP

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)