В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Дунав мост 2 ще бъде готов в края на 2011 г.

07/07/2010

Очаква се Дунав мост 2 да бъде готов през декември 2011 г. До момента на обекта са приключени към 50% от дейностите на мостовото съоръжение и около 35% от изграждането на инфраструктурата.

В момента се изпълнява плочата в неплавателния канал от река Дунав. Първият участък – от общо девет, вече е изпълнен. Готови са елементите за изграждането на още три и половина участъка от бъдещия мост. Приблизително 500 са наетите на обекта работници, като 80% от тях са българи. Основният проблем при изграждането на Дунав мост 2 и инфраструктурата към него е осигуряването на земни маси – около 1 млн. куб. м, за изграждане на насипите за всички подходи към моста и инфраструктурните обекти към него.

Във връзка с изграждането на прилежащата към моста инфраструктура – жп линия и връзка на съществуващия път с новия мост, в момента се подменят коловози на съществуващата жп линия, изграждат се пътническа и товарна гари и седем нови надлеза – железопътен и пътнически.

Общата стойност на проекта е за малко над 225 млн. евро. 70 млн. евро от тях са безвъзмездна помощ от ИСПА, 70 млн. евро – заем от Европейската инвестиционна банка. От държавния бюджет се осигуряват 60 млн. евро.

Източник: в-к Монитор

Кратък линк: https://dragobuild.com/ch346

1 коментар за тази страница

Людмил каза:
08/07/2010 в 11:10

Браво! Ще вземем да направим нещо ние българите… е вярно – с чужди пари…

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)