В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Бум на евтини оферти за двустайни апартаменти в София

16/09/2009
sofia2В момента на софийския пазар на жилища в строеж се предлагат около близо 1000 недовършени двустайни апартамента с площ от минимум 60 кв. м, като по-голяма част от тях са на цена не по-висока от 45 000 евро. През месец септември миналата година в най-ниския ценови сегмент бяха едва около 5,6 на сто от тях. За последните 12 месеца най-евтините двустайни са понижили цената си с около 17 процента.

При гарсониерите, където цялото предлагане е в рамките на около 1500 оферти (заедно с панелните жилища и ЕПК имотите), на цена под 35 000 евро се оферират близо една трета от тях. В сравнение с миналия септември има поевтиняване от 27,4 на сто.

Най-голям спад на цените от една трета има в ж.к. “Овча купел”. В пж.к. “Овча купел” 1 най-евтиният едностаен имот се продава за 25 500 евро, а в ж.к. “Овча купел” 2 – за 27 000 евро. В старата част на квартала най-ниската оферта е за 25 750 евро. От миналия септември цените в квартала спадат с 30%. При двустайните от най-ниския ценови сегмент поевтиняването е по-малко, в сравнение с гарсониерите.

В шестте части на жк “Надежда” и кв. “Толстой”, където през миналия септември не се продаваха гарсониери под 35 000 евро, вече има много оферти под и на тази цена. С около една четвърт е понижението на средните цени за гарсониери от най-ниския сегмент в жк “Младост”.

В ж.к. “Дружба” най-евтината гарсониера се продава на цена от 20 000 евро. Подобно е положението и в ж.к. “Люлин”, където най-евтиният едностаен апартамент също се оферира за 20 000 евро. Най-ниската цена пък за двустаен апартамент е 28 000 евро.

Източник: в. Монитор

Кратък линк: https://dragobuild.com/r3ike

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)