В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Истински екшън и истерия при откриването на “Лидл”

25/11/2010

На 25 ноември германската търговска верига магазини за хранителни и нехранителни стоки “Лидл” (Lidl) навлезе на българския пазар с едновременното откриване на 14 магазина в 11 града в България – София, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово.

Откриване на Лидл /Снимка: БГНЕС/

При откриването на повечето магазини се е разиграл “истински екшън”. Според по-възрастните клиенти такива опашки за хранителни продукти не е имало от времето на социализма. Заради струпването на желаещи първи да влязат в четирите откриващи се магазина в столицата, кметът Йорданка Фандъкове поиска допълнителни полицейски подкрепления като дори и те трудно удържаха тълпата, въоръжена с пазарските колички.

Причината за екшъна бе предварително обявените ниски цени за първите 4 дни след откриването на веригата – банани и портокали за 0,69 лв. и 0,77 лв. за кг, бутилка олио за 1,45 лв., 200 г кафе за 2,99 лв., голям шоколад за 0,45 лв., кутийка бира за 0,49 лв., натурален сок за 0,88 лв. и др.

В един от четирите магазина в столицата, които отвориха врати днес, откриването премина по-спокойно. Специални гости там бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и управителят на “Лидл България” Милена Драгийска-Денчева.

Откриване на Лидл - Захарна фабрика /Снимка: "Лидл България"/

При откриването на магазина на “Лидл” в Сливен жена е пострадала и била откарана в болницата със съмнения за счупена ръка.

В Монтана пък останалите вериги хипермаркети, които имат магазини в града, отвърнаха на “удара” на новия конкурент, като също драстично свалиха цените на някои стоки. Това накара монтанчани да се стекат във всички известни хипермаркети, което изпоти дежурните полицейски сили.

Министър Росен Плевнелиев каза, че инвестициите на компанията са започнали преди три години и до момента възлизат на над 130 млн.евро. Очаква се общият размер на вложените средства да достигне 300 млн.евро.

Източници: http://www.econ.bg/, http://www.mediapool.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/Q07S1

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)