В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Земетресение от 4.2 по Рихтер беше регистрирано край Провадия

08/10/2010

В 22,51 ч. вчера вечерта бе регистрирано земетресение от около 4.2 по Рихтер край Провадия. Според агенция “Фокус” има счупени прозорци и витрини, но засега няма данни за жертви и по-сериозни разрушения.

Епицентърът на земетресението е на 6 км югоизточно от Провадия и на 33 км западно от Варна. Трусът е бил на 2 км дълбочина и е усетен най-силно в Провадия, Варна, Добрич, Шумен и Русе. Имало е срив на мобилните оператори, а в Провадия токът е спрял за малко. В “Гражданска защита” са постъпили около 20 обаждания на хора, от региона, които са били изплашени.

Междувременно според сайта Европейски средиземноморски сеизмологичен център същняколко земетресения са били регистирани и в други балкански държави. В Сърбия е имало земетресение от 3.5 по Рихтер в 23,23 ч., като епицентърът е бил на 20 км северозападно от Куманово и е бил на 2 км дълбочина.

В Гърция е регистриран земен трус с магнитуд от 2 степен, като епицентърът е бил 64 км североизточно от Патра. В Словения също е бил регистриран слаб трус.

Източник: http://dnevnik.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/vo1VQ

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)