В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Десетки жертви след земетресение и цунами в Индонезия

26/10/2010

Цунами, предизвикано от вчерашния трус с магнитуд 7,7 край западните брегове на Индонезия, помете 10 индонезийски села. По данни на местните власти най-малко 40 души са били убити от триметровата океанска вълна, а близо 400 са в неизвестност.

От Националната агенция за борба с бедствията съобщиха, че в някои селища водата е достигнала до покривите на къщите. Няма връзка с няколко кораба, намиращи се в района на бедствието в Тихия океан.

Цунамито се дължи на серията от силни земетресения, разтърсили Индонезия в понеделник и вторник.

Първо, в понеделник вечерта, беше регистрирано земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер на около 176 км южно от Манадо на индонезийския остров Сулавеси. Друг трус с магнитуд 7,7 разлюля крайбрежието на Индонезия в 21,42 ч. местно време, след което беше обявена опасност от вълна цунами. По данни на Геологическото дружество на САЩ епицентърът му се е намирал на 20 км под океанското дъно.

Ново силно земетресение със същия епицентър и с магнитуд 6,1 разтърси страната няколко часа по-късно.

Междувременно учени предупредиха днес, че най-активният индонезийски вулкан Мерапи на остров Ява може да изригне всеки момент.

Каменопади и струи нагорещена пепел, изстрелвани на 50 метрова височина, хвърлиха в ужас живеещите по склоновете на вулканичната планина, които бяха евакуирани във временни лагери.

Източник: http://www.vesti.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/jXMT2

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)