В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Земетресение от 3,8 по Рихтер в Димитровградско

29/03/2011

Земeтресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер е усетено в 10,29 ч. днес. Епицентърът е на 10 км източно от Димитровград и на 9 км западно от Симеоновград – в района между селата Брод и Злато поле. Дълбочината на труса е 2 км.

Земетресението е усетено силно в Симеоновград. Всички деца и ученици са били евакуирани от местните училища и детски градини. Няма подадени сигнали за проблеми вследствие на земетресението. Няма данни за разрушения и пострадали.

Не се изключва възможността движението на земните пластове да е вследствие пълненето или изпразването на язовирната чаша на “Студен кладенец”.

Това е петото земетресение в района на Стара Загора за последното денонощие. Предните трусове бяха с магнитуд 2,9-3,6 по Рихтер. В 11.18 часа бе регистриран шести трус, който този път бе с магнитуд 2,3, епицентър на около 40 км северно от Злато поле и на дълбочина 13,7 км.

Данни за земетресенията за последните 48 часа: http://www.emsc-csem.org/Earthquake/Map/gmap.php

Източници: http://www.focus-news.net/, http://news.bgnes.com/, http://dimitrovgrad.bgvesti.net/

Кратък линк: https://dragobuild.com/uXF7e

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)