В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Изплащат 160 млн. лева на строителните фирми до края на март

13/02/2010

160 млн. лв. от дълговете на МРРБ ще бъдат разплатени на строителните фирми до края на март, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, цитиран от “Фокус”. 38 млн. лв. от тях вече са разплатени през първия месец на тази година. За февруари и март ще бъдат разплатени още по 80 млн. лв., уточни той.

Плевнелиев имал среща с финансовия министър Симеон Дянков, който се е ангажирал до 15 февруари да се разплатят 40 млн. лв., които МРРБ дължи по програма ФАР. Сумата е допълнение към тези 200 млн. лв., уточни той. Няма напрежение – разплащаме. Тези, които минат по съответната процедура, ще си получат парите, до края на март ще се спази споразумението в пълния му вариант, гарантира строителният министър.

Ще е много добре, включително и пред Брюксел, ако успеем да построим лотовете на магистрала “Тракия” на ниска цена със съответното качество. Това каза още Росен Плевнелиев. Ако стане това, няма да има магистрала в Европа на толкова ниска себестойност, разбира се, без да се прави компромис с качеството, каза още министърът.

На журналистически въпрос за развитието на магистрала “Люлин” Росен Плевнелиев посочи, че в МРРБ е получен доклад от 250 страници за строежа на автомагистрала “Люлин”, изготвен от двете фирми, отговарящи за надзора. Когато се запознае с него, министерството ще реши дали са основателни исканията на турския изпълнител за увеличаване на предварително договорената цена. В края на миналия месец министърът каза, че “при всички случаи ще се наложи” да се плати повече.

Изтичник: в-к Монитор

Кратък линк: https://dragobuild.com/TsAyL

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)