В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Как да изглежда бул. Цар Освободител?

12/11/2010

В пешеходна зона ще се превърне локалното шосе на бул. „Цар Освободител” от Орлов мост до Ректората на Софийския университет. Това обяви кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и представи архитектурните проекти за преобразуването на участъка.

До края на годината всички граждани могат да дадат становища до общината как да изглежда новата пешеходна зона.

„Целта е да извоюваме от паркираните автомобили едно пространството, знаково за града. Да го реконструираме със зелени площи, пейки, дръвчета и цветя. Така студентите ще могат да се срещат около сградата на университета”, обясни Йорданка Фандъкова.

Кметът подчерта, че идеята съвпада с цялостната стратегия на общината за мащабно озеленяване на града.

„Реконструкцията на малки площади, паркове, градини и детски площадки ще е приоритет в бюджета за 2011 г.”, увери Фандъкова. За озеленяване са заделени 7,5 млн. лв. и допълнително 2 млн. лв. за текуща поддръжка на парковете.

Източник: в-к Монитор

Кратък линк: https://dragobuild.com/r6blK

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)