В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Как да създадем първата стая на бебето

07/03/2020

Много бъдещи родители се колебаят дали бебето трябва да разполага със собствена стая още след раждането си. Колко на брой са стаите в дома ви? Можете ли да си позволите да отделите място за още една стая? Трябва ли тя да подхожда на останалия интериорен дизайн в жилището? Колко голяма да бъде стаята и какви мебели са нужни?

Тези и много други въпроси тормозят обикновения човек, който се подготвя за най-хубавия ден в живота си – да стане родител.

На бебето не му трябва много, особено в първите месеци на неговия живот, защото много често спи. Но само след няколко месеца му предстои да поеме по пътя на вълнуващото си приключение, а вие сте отговорни за успешния старт. Най-подходящият начин е чрез създаване на вълшебното пространство за новороденото бебе.

Детската стая и значението й за развитието

Независимо от пола на мъничето, светлите и нежни тонове са задължителни. Макар и да не различава подробности, това много скоро ще се промени. И точно тогава бебето ще започне да забелязва, да се радва и да е любопитно да опознае всички красиви обекти и предмети около себе си.

Не е нужно размерите да са грандиозни. Дори и малко помещение ще е способно да посрещне първоначалните нужди на бебето. Повечето родители предпочитат през първите месеци бебето да спи при тях. Това се прави не само от гледна точка на непрекъснатото наблюдение и безопасност, но и за удобство на изморените мама и татко, които бдят денонощно над своите наследници.

През деня обаче спокойно можете да използвате обособената за целта стая. Нека тя е уютна, светла и снабдена с най-нужното за първоначалното развитие. Кът за преповиване е абсолютно задължителен. Обезопасете го по най-добрия начин. На бебето няма да му е нужно много, докато започне да се върти. Дори и да не може да се изправя, то ще ви изненада със своята подвижност и бързина. Бъдете нащрек в тези моменти, за да предотвратите неочаквани последствия.

Бебетата и малките деца са любопитни и харесват нови обекти, мебели, предмети и играчки. Когато правите промени, помагате на детето да се приспособява по-лесно към заобикалящия го свят, да изучава нови предмети и да му е интересно. Въпреки това, не е възможно да сменяте интериора толкова често, колкото на вас ви се иска, защото дори най-краткия ремонт, отнема няколко дни работа и в зависимост от сезона е неудобство за вас и детето. Затова помислете отрано за детската стая и си осигурете спокойствие.

Шарени играчки

Важно е да позиционирате няколко ярки и цветни елемента във въпросното помещение. С развитието на зрението е хубаво да има на какво да се задържа вниманието на подрастващото отроче. Висящите играчки са абсолютно достатъчни.
Не е нужно всички нюанси да са крещящи. Не подценявайте успокояващото влияние на нежните багри. Наблегнете на тях в интериора на стаята. Както за стените, така и за мебелите и завесите.

Кътче за мама

Няма да сбъркате, ако предвидите удобно кътче за вас. Често ще се налага да сте там. Да кърмите или гушкате новороденото бебе. Тогава от голяма полза ще е едно кресло или люлеещ се стол, в който взаимно да се наслаждавате на близкия контакт.

Интериорен дизайн за вашето жилище от Она Дизайн.

Кратък линк: https://dragobuild.com/vexz16

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)