В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Каменна къща в Португалия

16/02/2013

Какво мислите за тази каменна къща, разположена в планината Фефе в Гимараеш (Португалия)? Конструкцията на сградата се състои от два гигантски камъка, свързани помежду си с бетонна смес. Има слухове, че идеята за къщата е вдъхновена от популярния на времето анимационен сериал “Семейство Флинтстоун”.

stone-house-1

Въпреки необичайния, праисторически вид, постройката притежава и някои традиционни елементи като прозорци, входната врата, покрив с керемиди. Тя не е лишена и от някои удобства – камина и басейн са издълбани в една от големите скали.

stone-house-2

Къщата е построена през 1974г. с цел усамотение, но през последните години привлича вниманието на все повече туристите. Интересът нараснал до такава степен, че сегашният собственик, Витор Родригес, се преместил да живее на друго място, за да се спаси от любопитните туристи.

Източник: http://www.treehugger.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/RIupZ

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)