В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Конкурс за кафенета и сергии в градинките в столицата

13/04/2011

След като дълги години София не може да вкара в ред разполагането на кафенета и сергии в градинките и парковете, за първи път общината ще отдава тези площи с конкурс. Спечелилите наддаването ще имат право да стопанисват кафенетата и магазините пет години. Най-много подобни “обекти” ще има в Южния парк – общо девет заведения и пет атракциона.

Заради злоупотребите на собствениците, които обикновено разпростират масите си на по-голяма площ, отколкото им е разрешена, общината ще слага физически ограничения. Така и гражданите могат да упражняват контрол.

В градинката около НДК, която също се води част от Южния парк, отделно ще има четири заведения, които ще работят целегодишно и един атракцион с 800 кв. м. с първоначален наем от 2 815 лв. Това е най-високият наем за обект в конкурса. Като цяло най-високата цена за кв. м. е за този район – около 11.5 лв.

В градинката пред НДК, близо до паметника “13 века България”, София пуска и конкурс за отдаване под наем на т.нар. летен театър “Глобус” и покрит кафе-бар до него, които заедно със заграденото пространство заемат близо 1 300 кв. м. Театърът беше изграден и дарен на общината от “Главболгарстрой”. Сега тя иска минимум 2292 лв. месечно без ДДС, а договорът за победителя ще е за пет години.

В конкурс ще се търсят още стопани на един сезонен бар с маси на открито в градинката “Кристал”, сезонно кафене в градината “Св. св. Седмочисленици”, три търговски обекта, един от които постоянен в Градската градина, три в парка край паметника на Съветската армия. Две кафенета и два атракционна ще има и в парка “Св.св. Петър и Павел” в “Красна поляна”, едно заведение и два атракционна в парк “Гео Милев”, две кафенета и четири атракционна – в парка “Заимов”. Местата бяха определени от главния архитект Петър Диков, а после одобрени от общинския съвет още през октомври м.г. (схемите са в уеб сайта на Столична Община – направление Архитектура и Градиустройство).

Източници: http://www.capital.bg/, http://econ.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/0XPDl

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)