В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Коридорът – визитната картичка на дома

20/10/2009

КоридорКоридорът е визитната картичка на жилището, тъй като именно той създава първото впечатление за дома и собствениците. За обитателите това е началото на дома им, той се явява психологичната граница между уличната суета и домашния уют. Създава атмосфера за преход както от спокойствие и отдих към делова активност така и обратното.

Хубаво е подът на антрето да е покрит с паркет, ламинат или теракота. За помещения, в които се стои предимно с обувки не е много удачно да се използва мокет или килим, тъй като задържат мръсотията и се почистват сравнително трудно. Теракотата е добър вариант за подова настилка на коридора, поради изключително лесната поддръжка. Друг вариант за настилка е паркета. Той придава топлота на интериора и задължително трябва да се лакира, за да издържи възможно най-дълго.

Антрето обикновено е малко помещение без прозорци. Тази мрачна и подтискаща атмосфера може да се избегне чрез подходящ избор на цветовете, с които да го боядисваме. Трябва да сме практични в избора на бои за коридора от гледна точка на почистването. Най-добре е да положим латекс, който може да се почиства от мръсотията, тоновете трябва да са весели, свежи и светли, за да отворим по този начин помещението. Не е удачно използването на крещящи цветове като яркочервено или ябълково зелено. Ако искате да разширите оптически помещението покрийте една от стените с огледала /не е препоръчително за семейства с малки деца/. Друг начин за разширяването на коридора е чрез игра на цветовете. Получава се чрез боядисване в светли тонове на страничните стени, а тази в дъното боядисайте малко по-тъмна. Задължително е таванът да се боядише в бяло.

Осветеността на антрето също е изключително важно. Никой не обича тъмните пространства, тъй като действат депресиращо. За предпочитане е използването на крушки от по голям ват, за да виждате добре какво търсите в шкафчето с обувки.

Коридора като цяло е малко помещение и обзавеждането му не трябва да заема много място, за да не изглежда претрупано. Едно голямо стенно огледало, което отразява светлината ще уголеми пространството. Шкафчета за обувки вече се срещат в различни варианти и могат да се поставят на стената или пода, в зависимост от мястото, с което разполагате. Закачалката за дрехи трябва да е удобна, както за семейството, така и за гостите. В случай, че нямате много място, можете да използвате кукички, които да поставите зад или на самата врата.

Кратък линк: https://dragobuild.com/tJZSz

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)