В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Кристо издига най-голямата скулптура в света

27/11/2012

Известният български художник и скулптор Христо Явашев (Кристо) подготвя нов артпроект – най-голямата скулптура в света. Тя ще представлява огромна пресечена пирамида, построена от 410 хил. разноцветни петролни варела и ще се намира в пустинята в Абу Даби.

Със своите 150м пирамидата ще засенчи голямата египетска пирамида в Гиза, както и мюсюлманската светиня Кааба в Мека.

Скулптурата ще носи името “Мастаба” и по предварителни данни ще струва близо 340 млн. долара. Реализацията на проекта е благодарение на шейх Хамдан бин Зайед ал Нахян – по-малък брат на престолонаследника.

Кристо е създател на опаковането като художествен похват. Опаковал е моста Пон Ньоф в Париж (най-старият мост във френската столица). Опакова пристанище Колони на река Сена, за да покаже, че найлонът като материя на бъдещето е достатъчно подходящ за творческа изява. Сред най-мащабните му проекти са Завеса в долината, Чадърите, и разбира се, опаковането на Райхстага.

Кратък линк: https://dragobuild.com/MrSl1

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)