В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Премиерът на Кувейт инвестира в строителството на вилно селище в Рударци

12/04/2010

Емирство Кувейт е купило 8 декара частни имоти край Рударци с цел изграждането на ново вилно селище с 35 еднофамилни къщи. Те са предназначени за богати бизнесмени от Кувейт, които ще почиват и ще карат ски в България.

Сделката е реализирана чрез регистрираната в България фирма “Юниестейд” от името на премиера на Кувейт – шейх Насър ал Мохамед ал Ахмед ал Сабах.

Теренът в Рударци е избран заради близостта му до Витоша и до София, както и заради наличието на минерални извори. Предвижда се да има КПП на входа на селището и административна сграда за обслужващия персонал. Инвестицията възлиза на около 25 милиона евро.

Осъществяването на проекта бил замислян от няколко години, но досега го спъвал проблемът с водоснабдяването. Работните проекти за новото селище са одобрени и единствения проблем за започване на градежа и за издаване на разрешително за строеж от Община Перник е липсата на предварителен договор с ВиК за захранване с вода на селището.

В момента текат преговори за споразумение между фирмата на арабите и ВиК-Перник за реализиране на съществуващ от години, но неосъществен проект за допълнително водоснабдяване на драгичевската махала “Рударска” от централния водопровод на Перник. Средствата за осъществяването на този воден проект се обещават от кувейтската фирма.

Източник: http://ipernik.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/FjwVg

1 коментар за тази страница

Filipa каза:
25/01/2011 в 1:21

Много добре, че Кувейт инвестира у нас, но дали има развитие по проекта?

В Кувейт знам и чета, че се строят прекрасни неща, дано закачим и ние нещо. Ето вижте:

http://arabiz.bg/2011/01/кувейт-строителство/

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)