В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Магазините в метрото ще се дават под наем за 3 години

03/01/2010

Магазините в софийското метро да се отдават под наем за три години, предлага заместник-кметът по финансите Минко Герджиков. Идеята му ще бъде гласувана на заседание на общинския съвет. За да се приеме предложението на Герджиков, общинарите ще трябва да променят предишно свое решение, в което е записано, че договорите за магазините в метрото може да са по две години.

Мотивът за повишаването на срока е, че така се дава възможност за стабилно развитие на бизнеса от страна на потенциалните сериозни наематели на обектите. В доклада на Герджиков е записано, че за 2008 г. приходите на “Метрополитен” от отдаване на търговски площи са над 1,5 млн. лв. “Парите са вложени за покриване на експлоатационните разходи на метрото и с тях е облекчен общинският бюджет”, пише в доклада на заместник-кмета. За наемането на търговски площи в метрото ще бъдат обявени конкурси, при които водеща ще е предложената цена.

Администрацията предлага да се обявят нови конкурси за рекламните площи в метростанциите. “Метрополитен” иска да проведе конкурсите и да събира приходите от тази дейност. Мотивът е, че служители на фирмата трябва да поддържат рекламните съоръжения, тъй като метрото е обявено за обект на националната сигурност. “В противен случай ще се създадат огромни рискове за сигурността и безопасността в цялата метросистема”, пише в доклада. Разходите за поддържането на рекламните съоръжения трябва да са за сметка на приходите на “Метрополитен”.

На днешното заседание на комисията по стопанска политика обаче от администрацията обясниха, че метростанциите са публична общинска собственост и “Метрополитен” не може да събира приходите от рекламата в тях. От фирмата обаче обясниха, че ако това право не им бъде дадено, няма да има реклама в метростанциите, тъй като тя не може да се поддържа от друг освен от тях. Съветниците от комисията решиха да отложат решението по доклада за следващото си заседание.

Източник: http://www.imotdnes.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/9HnM7

1 коментар за тази страница

Milan каза:
29/07/2012 в 4:45

Къде може да видя параметрите на помещенията които се дават под наем

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)