В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Магистрала “Тракия” ще бъде готова след 3 години

10/11/2009

Магистрала "Тракия"На 12 ноември ще стартира тръжната процедура за лот 2 на магистрала “Тракия”. Планът за действие включва избор на изпълнител през зимата, а през пролетта на следващата година ще се даде старт на строителните дейности.

В процеса на изготвяне на тръжната документация, а и на цялостното реализиране на проекта ще участва “Трансперънси интернешънъл – България” (асоциация “Прозрачност без граници”), която подписа договор за сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Освен лот 2, за да се пристъпи действително към довършването на магистрала “Тракия”, трябва да бъдат обявени процедури и по оставащи други два лота – 3 и 4. Общата дължина на неизградените отсечки (лотовете 2, 3 и 4) е около 115 км. Сегашното правителство встъпи във властта с твърдия ангажимент, че до края на мандата те ще бъдат доизградени. Ако това обещание бъде спазено, през лятото на 2012 г. 360-километровата отсечка София – Бургас, част от общоевропейския транспортен коридор VІІІ и Трансевропейската магистрала, най-накрая ще бъде факт.

Проектът за лот 2 (Стара Загора – Нова Загора), който е с дължина 31.8 км, е на “Пътпроект” и за него все още няма издадени строителни разрешителни, но по време на визитата на комисаря по регионална политика на Европейската комисия Павел Семецки в България в края на миналия месец стана ясно, че сме получили зелена светлина за предварително стартиране на процедурите, за да се преодолее натрупаното забавяне.

Следващата стъпка е актуализиране на оценката за въздействие върху околната среда, като предстоят и обществени обсъждания.

Очакванията на екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са строителното разрешение за лот 2 да бъде издадено до април 2010 г.

Другите недостроени участъци – лот 3 (Нова Загора – Ямбол) и лот 4 (Ямбол – Карнобат), са съответно с дължина 35.697 км и 47.683 км. Плановете, разписани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и залегнали в програмата на правителството, са тръжните процедури и по тези отсечки да стартират още през тази година. Автор на проекта на лот 3 е фирма “Рутекс”, а на лот 4 – “Виаплан”.

Източник: sg.stroitelstvo.info

Кратък линк: https://dragobuild.com/lc1Ou

1 коментар за тази страница

16/11/2009 в 4:26

Силно се надявам, но не вярвам да стане. В тази криза е доста трудно и парите които се дават все още потъват… Само в България може от нещо да направим нищо.

Между другото, доста хубав сайт, с доста полезни съвети. Продължавайте все така!

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)