В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

10 години по-късно – Мемориал на “Кота Нула” в памет на загиналите на 11 септември

11/09/2011

С множество възпоменателни церемонии, днес САЩ ще почете жертвите от атентатите на 11 септември 2001г., при които загинаха повече от 3 хиляди души.

На връх 10-тата годишнина от трагичните събития, на мястото на Световния търговски център, ще бъде открит мемориал в памет на загиналите жертви. Тонове вода, които се стичат по две огромни каскади, заемащи точните очертания на Кулите Близнаци,  ще символизира неспиращата болка и празнотата в душите на роднините на близо 3-те хиляди жертви на атаките.

По стените на всяка каскада са гравирани имената на всички жертви. Тези имена са групирани в съответствие с местонахождението им по време на атаките.

Целта на целия ансамбъл е да се създаде място на смъртта и живота, където всеки може да почете жертвите, но в същото време работниците, например, да могат да се ядат сандвичите си.

Под площада ще бъде открит голям музей за събитията, който все още е в процес на изграждане.

Снимки: http://www.dailymail.co.uk

Кратък линк: https://dragobuild.com/pCGje

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)