В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Мост за велосипедисти в Холандия

31/10/2013

Kарането на колело е приятно и полезно за здравето. Това е един чудесен и евтин начин за бързо и удобно придвижване в града. За съжаление нашата столица не е сред градовете, които са безопасни за колоездачите. Липсата на достатъчно велоалеи и толерантност между участниците в движението на пътищата също са пречка за използването на този вид транспорт.

Холандия е държавата, която може да се нарече рай за велосипедистите. Условията за придвижване в повечето по-големи градове са чудесни. Ето един прекрасен пример – висящ мост, който позволява на колоездачите да се движат над автомобилния трафик в Айндховен.

Eindhoven-bridge-cyclists-1

Мостовата конструкция е окачена на въжета, захванати към 64-метрова колона. С отделянето на велосипедистите от автомобилния трафик се постига по-голяма безопасност и по-малък риск от злополуки.

Eindhoven-bridge-cyclists-2

Източник: http://gizmodo.com/

 

Кратък линк: https://dragobuild.com/aP0kB

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)