В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Над 50 компании от Европа искат да изпълнят лот 2 от магистрала “Тракия”

27/11/2009

Магистрала ТракияПовече от 50 компании от цяла Европа са закупили тръжни документи и ще участват в процедурата по избор на изпълнител за лот 2 на автомагистрала “Тракия”. Това каза в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев.

Това е достатъчен знак за прозрачността при усвояването на средства от еврофондове, коментира той.

Началото на строежа на лот 2 е обявено за месец май следващата година.

На въпрос за началото на строежа на пътния възел, който свързва Бургас с Южното Черноморие, известен като “Детелината” министър Плевнелиев посочи, че първата копка трябва да бъде направена още през пролетта на 2010 г.

Акцентът на срещата и направените презентации пред еврокомисаря бяха върху регионалното развитие. Плевнелиев добави, че Бургас и Варна могат и трябва да бъдат двигателите на растеж на Черноморския регион. Тези два града имат икономически потенциал, който може да бъде развит чрез европроекти.

Източник: http://www.stroitelstvo.info

Кратък линк: https://dragobuild.com/fAc7F

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)