В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Започва строежа на най-високата жилищна сграда в света – кулата World One в Индия

17/06/2010

В индийският мегаполис Мумбай започва строителството на най-високия жилищен небостъргач в света – кулата World Оne. Сградата ще е със 117 етажа и височина 442 метра. Инвеститор е местната компания Lodha Developer, а цената на проекта е близо 450 милиона щатски долара. Строителството на обекта трябва да завърши през 2014 година.

Сградата ще има високо ниво на екологична безопасност – система за пречистване на водата, соларни панели и система за събиране на дъждовната вода.

Жилищният комплекс ще е предназначен за заможни купувачи като апартаментите ще струват от 1,5 милиона до 12 милиона щатски долара.

В момента най-високата сграда, състояща се предимно от жилищни площи, е небостъргачът Q1 в австралийския град Голд Коуст, щата Куинсланд с височина е 323 метра.

За жалост на индийците, World Оne може и да не вземе приза за най-висока жилищна сграда в света, защото дубайски строители оповестиха, че възобновяват работа си по изграждането на жилищния комплекс Pentominium, висок 516 м, който ще бъде готов през 2013 г. Ако и двете сгради бъдат завършени според графика, Pentominium ще стане най-високата, а World One – втората по височина жилищна кула в света.

Кратък линк: https://dragobuild.com/aFOpr

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)