В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Най-високият мост в света вече е в Мексико

06/01/2012

Най-високият мост в света бе открит в Мексико. Уникалното съоръжение е построено в чест на 200-годишнина от независимостта на Мексико.

Мостът с име “Baluarte” (в превод „опора”, „бастион”) ще съедини щатите Синалоа и Дуранго. „Той ще обедини жителите на Северно Мексико повече от всичко друго”, заяви президента на Мексико – Фелипе Калдерон. Височината на окачения мост е 403 метра и под него може свободно да се разположи Айфеловата кула. Дължината на съоръжението е 1124 метра.

Новият мост ще съкрати пътят между градовете Масатлан на тихоокеанското крайбрежие и столицата на щата Дуранго в централната част на страната с близо 6 часа. В перспектива той ще стане част от трасето, свързващо тихоокеанското и атлантическото крайбрежие на Мексико.

Photograph by: HANDOUT /http://www.timeslive.co.za/

Кратък линк: https://dragobuild.com/Rv874

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)