В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Избраха най-добрия небостъргач за 2009 година

02/03/2010

Небостъргачът Aqua в Чикаго беше избран за най-добрия небостъргач в света за 2009 г. Той оглави класацията на германската компания за данни за недвижима собственост Emporis. Небостъргачът е с височина от 250 метра и има 81-етажа, в които са разположени хотел и жилищен комплекс.

Наградата се присъжда на архитектите на сградата “за постижения в областта на дизайна” и за образност на архитектурното решение. Въпреки необичайния си дизайн, небостъргачът хармонично се вписва в общата панорама на Чикаго, твърдят от комисията на конкурса.

“По време на строителството, погледната от разстояние, сградата изглеждаше доста обикновена, но когато се доближиш, се откриват необичайните й “течни” очертания. От тази гледка минувачите затаяват дъх.”, каза ръководителят на Emporis Даниел Кикхефер.

Според журито проектът чертае нови стандарти в конструирането на следващо поколение небостъргачи – жилищни сгради и хотели.

На второ място комисията класира 23-етажната кула 0-14 в Дубай.

Третото място остана за 69-етажния жилищен комплекс The Met в столицата на Тайланд.

Наградата Emporis Awards се връчва всяка година в областа на високото строителство. Нейн основател е Emporis GmbH – немска компания, занимаваща се със събиране на данни за недвижими имоти в целия свят.

Източник: http://www.monitor.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/K8dLz

2 коментара за тази страница

Мишо каза:
02/03/2010 в 8:29

Първите 2 ми харесват. Третото не много.

Предполагам и по-добри сгради (небостъргачи) има.

Kidon каза:
20/03/2010 в 11:28

Не е въпроса, какви други сгради има, а кой с какви позиции и пари разполага, за да се вмести в челните места.
Нещо като конкурса “Мис България”.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)