В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Националното състезание “Най-добър млад строител” приключи

27/04/2010

На 22 и 23 април в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /гр. Пловдив/ се проведе финала на националното състезание „Най-добър млад строител”.

За трета поредна година YTONG е спонсор на състезанието и сътрудничи успешно с организатора Министерството на образованието и съорганизаторите от Международен панаир Пловдив.

На финала участваха 8 училища с по два отбора от цялата страна, класирали се на първо и второ място на регионалните кръгове. Първото място спечелиха Иван Маринов и Агоп Гарабедян от Софийската Гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Христо Ботев”, на второ място се класира Професионалната гимназия по строителство “Пеньо Пенев”, гр. Силистра, а третото място си заслужиха учениците от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Васил Левски”, гр. Варна.

В състезателната дисциплина „Зидария” отборите от по двама ученици изпълняваха зидария с лесните за прецизна работа газобетонни блокчета YTONG. Освен дисциплината „Зидария” състезанието включваше и дисциплините „Мазилка, шпакловка и бояджийски работи”, „Облицовка и настилки” и „Сухо строителство”.

Учениците имаха възможност да работят с най-новите материали, инструменти и технологии на спонсорите, които са наложили европейски облик в българското строителство.

И тази година целите на състезанието – да се осигури възможност на учениците от професионалните строителни гимназии да демонстрират теоретичната си подготовка и практическите си умения, придобити при обучението по професиите от направление Строителство – бяха постигнати.

Източник: prkernel.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/AUymi

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)