В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Още 1 милиард за Националната програма за енергийна ефективност

21/01/2017

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради вече е подновена. Депутатите одобриха още 1 млрд. лв. и по този начин бюджетните средства, които ще бъдат заделени по програмата, която е безплатна за собствениците на многофамилни сгради до края на 2017 г., вече е 2 млрд. лв. „За“ гласуваха 109 народни представители, 11 гласуваха „против“, а 32 се въздържаха, с което решението бе прието.

По думите на Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройство, вторият милиард е изключително важен. Той ще покрие голяма част от сградния фонд. Към момента се реализират над 2000 сгради, в които живеят над 340 хил. български граждани. Това са 160 хиляди апартамента. С втория милиард ще се покрие също голям процент, но това отново са крайно недостатъчни средства.

“Благодарение на програмата за саниране през 2016 г. 570 малки и средни строителни фирми имаха работа. Имаме сериозна диверсификация на ресурса, който не е концентриран в 1, 2 или в 5 – 10 големи фирми, а в голям брой малки и средни строителни фирми с осигурена заетост. Още десетки и стотици подизпълнители, доставчици и производители участват в този процес”, посочи Лиляна Павлова. Тя подчерта, че по този начин парите са останали в българската икономика.

Източник: http://www.mrrb.government.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/yCg6y

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)