В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Обзавеждане на детска стая

06/12/2009

Детска стаяПрез зимата децата прекарват по-голяма част от времето си вкъщи, затова е важно да оформите тяхно специално пространство. Това може да е отделна стая или част от друго помещение, което трябва да бъде функционално, с малко мебели и не на последно място – безопасно. Ето ви няколко полезни съвета за подходящо обзавеждане на детското кътче.

Едно от най-важните неща е стаята или мястото да са функционални. Помнете, че ще ви се налага често да почиствате. Важно е това да става бързо и лесно. Добре е подът да е изработен от подходящ материал. Винилови настилки, в най-различни цветове и шарки, са много подходящи, а килимът ще се вписва идеално в уютни места като кът с книги или играчки.

Друг вариант за подова настилка са съединяващите се гумени пъзели, които се предлагат в магазините в разнообразни ярки цветове с изрисувани числа, букви и картинки.

Проявете въображение и изрисувайте стените на детската стая. Можете да използвате любими герои на детето или някакви фантастични сюжети. Невероятно удоволствие ще доставите на малчугана, ако го оставите и той да рисува.

Мебелите в детската стая трябва да бъдат подвижни и лесноприспособими, а материалът, от който са направени, да е здрав и устойчив. Обзавеждането на детската стая трябва да позволява да се съхраняват играчките на детето и да осигурява достатъчно пространство, където то може да играе и да се занимава. Много полезно би било за учениците, ако бюрата им имат отделно шкафче или етажерка за боите, четките, комплектите по труд и техника и други подобни принадлежности.

Друга основна характеристика на детското помещение е то да е безопасно. Добре е да захванете високите етажерки и шкафове със здрави болтове към стената, за да предпазите детето от инциденти. Поставете любимите му играчки на леснодостъпно място, за да не се излага на риск, когато ги взема, за да си играе с тях. Желателно е шкафовете да нямат вратички, на които хлапето може да се удари.

И не на последно място, уважавайте личното пространство на вашето дете. То също има право на това. Оставете го да подрежда стаята си, както желае и не налагайте винаги своето мнение.

Източник: http://udoma.com

Кратък линк: https://dragobuild.com/uJ9HI

2 коментара за тази страница

хуху каза:
08/04/2010 в 4:18

Ми стаята е много хубава, но като я гледах на други снимки пишеше, че струва 999 лв. а тук като я гледам цена не пише!

Drago каза:
08/04/2010 в 10:25

Това са само няколко съвета за обзавеждане на детска стая и не са конкретно свързани със снимката на стаята. Тя е просто един пример за обзавеждане 🙂

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)