В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Откриха “Софарма бизнес Тауърс”

08/10/2011

На 6 октомври 2011г. премиерът Бойко Борисов преряза лентата на уникалния за България и за Югоизточна Европа комплекс “Софарма бизнес Тауърс”. Кулите са първите „интелигентни” бизнес сгради от клас А в региона и се отличават с високоефективни и авангардни технологиии, които се съчетават за пръв път у нас.

Комплексът се състои от две кули, свързани от обща търговска част и обща разгъната застроена площ над 50 хил. квадрата. Намира се в непосредствена близост до метростанция „Г.М. Димитров” и столичния КАТ.

Офис площите са 24 440 кв. м. и осигуряват работни места за около 3000 души. Те са разположени в самите кули, които са едни от най-високите сгради в София – съответно с височина 81 и 71 метра. Свързани са чрез своеобразна платформа – търговско-развлекателна зона с магазини, зони за отдих и хранене, огромен фитнес и други. Асансьорите са високоскоростни като се движат с 3,5 м/сек.

Силното предимство на новия търговско-административен комплекс е, че сградите покриват всички съвременни параметри по отношение на екология, архитектура и най-вече енергийна ефективност. При строителството са използвани технологии, които реализират цялостносто енергоспестяване на сградите над 35% и над 1000 т спестени въглеродни емисии годишно.

Архитектурният силует на сградата се определя като уникален и ексклузивен за територията на България. Стъклените фасади са последно поколение „дабъл скин“ фасада, специално проектирани за „Софарма Бизнес Тауърс“ от Köster Lichtplanung (Германия) и Reynaers (Белгия).

Остъклената фасада предполага използване на нефилтрираната дневна светлина. Развита е системата за слънцезащита, която намалява значително соларния фактор R през лятото и го използва през зимата. Тя задържа в най-висока степен и вътрешната енергия на сградата.

През май 2011 г. от Софарма имоти обявиха, че 80% от търговските площи на „Софарма Бизнес Тауърс” са заети. Първият договор за наем на търговска площ в проекта беше подписан през август 2010 г. с веригата за бързооборотни стоки „Пикадили“. Супермаркетът ще бъде разположен на 2800 кв. м. Договори за наем са сключени още с Пощенска банка, Общинска банка, аптека SCS Franchise, ресторант “La Pastaria”, “Атлетик фитнес”.

Кратък линк: https://dragobuild.com/upy5k

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)