В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Отново руски вагони в Софийското метро

21/03/2011

Подмосковският завод “Метровагонмаш” е победител в търга за доставката на 18 влака с по три вагона за софийското метро. Офертата на руснаците е била предпочетена пред тази на испанската компания CAF. На 29 март изтича срока за обжалване на класирането, след което ще бъде обявен официалния резултат от търга. По първоначални данни офертите на двете кандидатки са били в рамките на 80-90 милиона лева.

Софиянци ще се возят във вагони от серията 81-740/741 “Русич”. Те са съвременно технологично решение, характеризиращо се с модерните технологии на съвременното метровагоностроение.  Вагоните се отличават със съвременен дизайн, микропроцесорна система за управление, осигуряваща безопастност и автоматична диагностика на цялото вагонно оборудване с показване информацията на дисплея на машиниста. Спирачната система е двойно резервирана, осигуряваща повишена безопасност на движението, а системата за откриване и потушаване на пожари е от тип “Игла -М5К”. Пътническите салони са оборудвани с климатична система.

Вагони от този тип се използват в метрополитените на Москва и Казан в Русия.

До момента в софийското метро има около 85 вагона като всичките са произведени от “Метровагонмаш”.

Източник: http://www.i-mash.ru

Кратък линк: https://dragobuild.com/oaV90

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)