В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Пирамидата на мира и смирението в Казахстан

12/02/2010

“Пирамидата на мира и смирението” е дело на британския архитект – Лорд Норман Фостър. Намира се в град Астана – столицата на Казахстан. Астана е първата столица, която е построена през XXI в. Тя е олицетворение на визията на президента на Казахстан – Нарсултан Назарбаев. Градът се строи от нищото, в отдалечена безлюдна местност в азиатските степи, благодарение на залежите на петрол в страната.

Пърамидата е посветена на „отказа от насилието” и „да събере заедно световните религии”. Норман Фостър казва, че сградата няма разпознаваеми религиозни символи, за да позволи хармоничното обединение на признанието. В действителност пирамидата е храм за единствената истинска религия за окултистите – култа към Слънцето.

Пирамидалната форма на сградата е символ представляващ мистериите на древните цивилизации. Възвишени в тяхната простота, божествени в техните пропорции, пирамидите въплъщават както божественото познание, което е притежание на посветените така и необходимата мистификация, която да държи масите в състояние на обърканост. Днешният елит, посветен в окултното е наследникът на тази древна мъдрост и използва пирамидата като символ на власт и сила в модерния свят.

В подземната част на пирамидата се намира операта на Астана. Почти целия й таван е зает с голям образ на слънцето.

Точно над операта е централната част на пирамидата. Тя служи като зала за срещи и конференции, които да обединяват религиозните лидери на света. Пространството е доста по-осветено от залата на операта и представлява прогреса към просветлението. Образът на слънцето в средата на кръглата маса е точно отгоре на слънцето от оперната зала. Така че докато обикновеното население се забавлява в тъмнината на материалния свят, просветлените и стоящи точно над тях обсъждат как да постигнат божественото.

Върхът на пирамидата е буквално райски. Той е кръгъл, изцяло остъклен с прозорци и къпещ се във великолепна светлина. Рисунки на бели гълъби вписани в прозорците, олицетворяват мира, който ще бъде постигнат след като се обединят световните религии и правителства в Новия Световен Ред.

“Пирамидата на мира и смирението” е нещо много повече от туристическа атракция. Tя е репрезентация на философията на посветените. Както Дан Крукшбанкс закодирано казва в своя документален филм, тя е “репрезентация на властта, която ще дойде”.

Източници: http://www.xnetbg.com/, http://vigilantcitizen.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/OWQBp

2 коментара за тази страница

изгодна почивка Дубай каза:
22/01/2014 в 3:38

Доста се писа за тази уникална пирамида, която направиха. Но това е богата страна, която може да си позволи абсолютно всичко има спонсори и шейхове, които се избиват да направяте нещо още по велико от предходните. Не знаех, че точно по средата има дори и опера, която служи за срещи и конференции, които да обединяват религиозните лидери на свят, но като гледам какви са размерите е съвсем нормално и подходящо да се използва и за това. Надявам се да ни пишете пак.

ekzotik.ekzotichen каза:
25/02/2014 в 12:56

Пирамидата е страхотна, само каква идея и най важното как са я осъществили да изглежда толкова добре.Статията е страхотна и се радва, че ни пишете, дано по често да го правите с любопитни неща.Има уникални архитектурни сгради, и с всяка изминала година се увеличават все повече и повече и всяка става все по красива. Това как образът на слънцето в средата на кръглата маса е точно отгоре на слънцето от оперната зала е величествено. Жалко, че нямаме в нашата страна нещо такова.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)