В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Победители в конкурса “Сграда на годината” 2010

17/12/2010

На 16 декември 2010г. бяха обявени победителите в деветото издание на конкурса “Сграда на годината”. Надпреварата, организирана от “Градът Медия груп”, отличи реализирани през годината сгради в 11 категории и даде специални отличия.

В категория „Култура, наука, религия” наградата взе Операта в Стара Загора. Сградата е възстановена след пожара през 1991 г.

В категорията „Наука, образование и спорт” победителят е частното езиково училище „Дорис Тенеди” . Тя зае и второ място сред избора на публиката в онлайн гласуването.

Детският оздравителен лагер „Радуга” получи специална награда за социално значим проект за бъдещето на децата. Комплексът има съвременно оборудвани зали за обучение, впечатляваща концертна зала и може да приеме 600 деца и до 100 възрастни.

В категорията „Сгради в областта на здравеопазването”, журито гласува победител да бъде пловдивската МБАЛ „Света Каридад”.

Победителят в категория Жилищни сгради и комплекси е „Резиденшъл парк София” – комплекс от 388 къщи и апартаменти и пълен набор от услуги по почистване на улиците, алеите и детските площадки, поддържане на зелените площи, охрана.

В категория Офис сгради победител е намиращия се на бул. „Цариградско шосе” в София Европейски търговски център. Комплексът се състои пет бизнес сгради с над 72 хил. кв. м разгъната застроена площ.

Aдминистративните сгради, които се изграждат за собствените нужди на инвеститорите, са в отделна категория и победител е новото централно управление на Банка ДСК на ул. Московска в София.

При многофункционалните обекти, които комбинират различни предназначения и работят във взаимна полза победител е бизнес и жилищният комплекс Central Point.

Журито даде и специална награда за друг инвестиционен проект във Варна – комплекс „Вива” на „Планекс холдинг”, за мащабна реализация на многофункционален комплекс. „Вива” се състои от жилищни сгради, офис площи и търговски обекти с обща разгъната застроена площ почти 59 хил. кв. м.

Победителят в хотелската категория е бургаският хотел „Приморец”.

Във ваканнционните сгради победител е голф селището Марина, по популярно като Трейшън Клифс.

При търговските центрове от седем кандидатури с различни мащаби, разнообразни концепции и на различни точки из страната журито избра най-големия шопинг мол по отдаваема площ в страната – The Mall.

Награда за регенерация бе връчена на „Мол Габрово” – сградата възтановява облика на дарената от габровския индустриалец Пенчо Семов сграда на Женското благотворително дружество, като и дава нова съвременна функция.

Специална награда спечели и „София аутлет център” в София, заради своите технологичните решения и нова концепция.

В категория производствени сгради пебедител е заводът за велосипеди „Макском” в Пловдив, а логистичният център на „Лидл България” стана логистичен център на 2010.

Специалната награда за конверсия, адаптация и нов живот на незавършени строежи е за административната сграда на Инвестбанк на бул. „България” в София.

Източник: http://www.buildingoftheyear.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/RKIAK

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)