В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Наградиха победителите в конкурса “Фасада на годината”

13/03/2010

Голяма част от облика на всеки град се определя от визията на сградите. Независимо от трудната икономическа обстановка, продължава да се обръща специално внимание на вида на сградите като доказателство за това е броят на участниците в 7-мото издание на конкурса „Фасада на годината” – 110 сгради. Церемонията се проведе в зала 3 на НДК.

Пет бяха категориите, в които участниците се конкурираха – „Административни, обществени сгради и хотели – ново строителство”, „Възстановително строителство”, „Жилищно строителство”, „Еднофамилни къщи”, „Фасада на студента” и специална награда.

В категория „Административни, обществени сгради и хотели – ново строителство” приза спечели компанията „Ти Ви Хотел” ООД за офис сграда в град Бургас.

В категория „Възстановително строителство” наградата беше връчена за обновяване на офис сградата на ЗАД Енергия.

“Gentle House” в София, с изпълнител и инвеститор М.И.Н.Т. ЕООД, е първенец в категориите „Еднофамилни къщи” и „Фасада на студента”.

Първа награда в категория „Жилищното строителство” отиде за комплекс „Верту”, разположен в местността „Витоша-ВЕЦ Симеоново”.

Специалната награда на организаторите – “Баумит България” ЕООД, беше дадена за програма за демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради „Обновен дом”.

Освен почетен кристален куб, победителите получават и парична награди в размер на 1500 лева за първа награда, 1000 лева – за втора и 500 лева – за трета.

През тази година организаторите дадоха стипендии на 11 студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще могат да завършат следването си напълно безплатно.

Източник: http://citybuild.bg/, http://www.imot.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/ERQFH

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително) Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)