В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Обществена поръчка за част от втори метродиаметър

19/12/2009

Втори метродиаметър3 февруари 2010 г. е крайният срок за подаване на документи за участие в обществената поръчка за изграждането на участъкът “Обеля – Ломско шосе – Пътен възел Надежда”. Прогнозната стойност на поръчката е около 25 млн. лв, а срокът на изпълнение е 26 месеца.

Участъкът е разделен на две части в самостоятелни лотове на поръчката. Първият включва изграждане на открит път за метрото със стоманобетонови устои и стълбове, както и основната част от стенното ограждане на метростанция ІІ-1. Втората част от метродиаметърът ще минава под земята и включва изграждането на тунел и подземна спирка – ІІ-2. И двата лота предвиждат преустройство и реконструкция на околната инфраструктура, която ще бъде засегната от бъдещото строителство на метрото.

Компаниите, които искат да се включат в изграждането на участъка трябва да имат средногодишен оборот от строително ремонтни дейности от 20 млн. лв. за последните три години за първия лот на поръчката и 15 млн. лв. за втората част. Задължително условие е кандидатите да разполагат и с първоначалното финансиране на проектите, което възлиза съответно на 4 млн. и 3 млн. лв.

Участнците в конкурса трябва да имат и опит при изграждането на подобни обекти. Изпълнените им договори за изграждане на стоманени и стоманобетонови конструкции трябва да възлизат на минимум 40 млн. лв.

Изискваният брой работници е 150 за първия участък и 250 за втория. Компаниите трябва да разполагат и с необходимата техника за успешното изпълнение на строежа.

Източник: http://citybuild.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/Tr98i

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)