В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Поставяне на четки под вратата

08/11/2009

Ето едно практично и лесно решение за спестяване на енергия и подобряване на начина на живот у дома. Със самозалепващите изолационни четки можете да защитите дома си от прах, студ и вятър през цялата година. Te съдържат висококачествени найлонови четчици, които осигуряват пълна изолация и се поставят много лесно.

Необходими са ни следните материали: спирт, лепило, четка за под врата, ножовка и клещи.

Етапи на поставяне на четките за под врата:

Почистване и измерване1. Почистване и измерване – почистете много добре мястото на вратата, където ще се положи лепилото, с чист спирт и го оставете да изсъхне. Измерете ширината на вратата и я отбележете на четката за под врата.

 

Изрязване2. Изрязване – изтеглете четката до предварително отбелязаното място и изрежете по съответната форма.

 

Отново изрязване3. Отново изрязване – изрежете четката със същата дължина.

 

Залепване на четката4. Залепване четката – отстранете защитната лента и залепете четката на вратата по такъв начин, че долната й страна да е на еднакво разстояние по цялата дължина на вратата и долният й край да е успореден на пода по цялата дължина на вратата.

 

Източник: http://www.praktiker.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/fp3B0

2 коментара за тази страница

Siko каза:
28/03/2015 в 12:54

Признавам, че така идея до сега не ми беше хрумвала да сложа четки под вратата.Стоят доста добре и в крайна сметка се събират пак мъхчета и косъмчета, от които няма спасения, но така лесно ще можем да ги почистим, пък и няма да има пролука през която ще минават от едната статия в другата.Радвам, се че ни показвате как се слагат.Още тези дни ще ги потърся в магазина и дано да има.

Siko каза:
09/04/2015 в 11:19

Често ми се случва под вратата да духа и когато са отворени прозорците в двете спални и от вятъра на вън започва да се чува и да вие както казваме у дома, а заставайки до вратата с боси крака усещаш един силен вятър, който се получава от течението.Това дали е възможно да се избегне с подобни четки и дали има в други цветове, тъй като на мен ми трябват кафяви или малко по светло сиви, но не и черни?

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)