В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Правителството ще помогне на строителния бизнес

27/11/2009

Бойко БорисовПравителството ще помогне на строителния бизнес, тъй като той дава работа на много хора, а постигнатото се вижда и ползва от гражданите. Надяваме се с подкрепата на банките да помогнем на сектора, защото в условията на криза трябва да бъдем гъвкави. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред ръководството на Камарата на строителите в България. В разговора участваха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министрите Росен Плевнелиев, Нона Караджова, Мирослав Найденов и др.

Ръководителят на сектор “Високо строителство” инж. Николай Галчев посочи, че за първи път страната ни има правителство, с което камарата ще може да си партнира, тъй като управляващите са наясно с проблемите в сектора.

Според строителните предприемачи основен проблем пред бизнеса е междуфирмената задлъжнялост и забавените плащания по проекти, финансирани от държавата. Те подчертаха, че единствено за обектите в София няма забавени плащания, тъй като през последните 4 години в Столичната община е създаден ред.

Представителите на строителния бизнес казаха, че предишното правителство им е възлагало изпълнението на договори, за които не са предвидени средства, а за разплащането им се е разчитало от излишъците в бюджета. Казваха ни: “Работете, пък в края на годината ще се разплатим” и обикновено това ставаше в последните дни на декември, разказаха предприемачите.

Източник: darikfinance.bg

Кратък линк: https://dragobuild.com/qSGbZ

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)