В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Проект за най-тясната сграда в света

13/07/2011

Може ли да наричаме дом, една четириетажна сграда с широчина 120см, затворена между два съществуващи жилищни блока? Ако сте творец, който не страда от клаустрофобия, може би този дом е точно за вас.

За жителите на Варшава (Полша), пространството между два блока на една малка уличка не представлява никакъв интерес. Не така стоят нещата за архитект Jakub Szczesny. Той вижда възможност за запълване на празнината между съществуващите сгради с обитаем дом, в който ще има спалня, дневна, баня и кухня.

Коментирайки дизайна си, архитектът казва: “Видях пролуката между двете сгради и просто си помислих, че трябва да бъде запълнена.”

След като бъде завършена, най-тясната сграда в света ще бъде заета от хора на изкуството (писатели, художници). Израелският писател Etgar Keret ще бъде първия пребиваващ в новия дом. Писателят ще трябва да използват серия от подвижни стълби, за да се движи между етажите, тъй като апартаментът е твърде малък, за да побере трайно стълбище.

Тънката сграда не е идеалното място за организиране на партита, но изолирано пространство може да помогне на много творци да излекуват творческите си прегради, които художници и писатели изпитват от време на време.

Източник: http://dvice.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/9MbMv

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)