В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Реконструкция на паркове, тротоари и градски площи в столицата

08/10/2011

Сред приоритетите на Столична община през следващата година са реконструкцията на паркове, тротоари и реализацията на малки проекти за подобряване на градската среда.

Един от първите проекти ще бъде строителството на парк “Възраждане”. Той ще бъде първия нов парк от близо тридесет години. Според главния архитект на София, Петър Диков, съдебните спорове, които досега не позволяваха да започне работата по тази градина, са приключили и вече няма пречки пред изграждането.

Общината ще започне реконструкция и на Борисовата градина, която наскоро бе прехвърлена за управление от държавата. Предвиждат се нови настилки по алеите и видеонаблюдение в парка. Ще бъде изготвен и регулационен план.

През следващата година трябва да бъде изграден и София ленд 2, който ще се намира в Западния парк. Работата по този обект също бе забавена заради съдебни процедури и протести от страна на екоорганизации, според които увеселителните съоръжения щели да засегнат зелени пространства.

Другото приоритетно направление ще е подмяната на тротоари. Все още не е изготвен подробен график за поставяне на плочките, но според Диков възможностите на общината не са малки. След като бъде готов, планът ще се предложи за обсъждане на гражданите.

Следващата есен в столицата трябва да бъдат завършени ключови транспортни проекти, които ще помогнат за облекчаването на трафика в града. Най-късно през август ще бъдат пуснати в експлоатация близо 13 км метро, а месец след това шофьорите ще могат да минават по цялото разширение на Южната дъга на Околовръстното шосе. Според главния архитект на столицата така трафикът в центъра на града ще се намали наполовина. Над 200 000 души пък ще предпочетат метрото по трите нови линии „Надежда” – „Лозенец”, „Надежда” – „Обеля” и „Младост” – „Цариградско шосе”.

Източник: в-к Монитор

Кратък линк: https://dragobuild.com/4U4Vu

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)