В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Румен Петков: В България ще се строи писта за Формула 1

03/09/2010

Писта за “Формула 1” в България ще се строи, обяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от Коалиция за България Румен Петков.

Днес случаят се превърна в скандал, след като наше издание написа, че фирмата ЕАBG от Абу Даби опровергава изявленията на българските институции, че ще инвестира в проекта, че е държавна компания и че собственикът й е шейх.

Малко по-късно Петков заяви, че недоразумението е изчистено. Проблемът бил, че не е достатъчно ясно уточнено, че става въпрос за частна компания, а създаването на впечатление за държавно участие на Обединените емирства очевидно не е вярно и не е коректно. Второто недоразумение е относно човека, който е подписал протокола за намерение с министър Трайчо Трайков. Според Петков няма да се стигне до мрачен развой на събитията и компанията няма да се откаже да инвестира в проекта.

“Проектът ще стане, никога не сме били по-близо до неговата реализация”, каза Румен Петков. По думите му проектът ще се строи от частници, а не от държавна компания.

Той допълни, че утре се очаква в България да дойде представител на фамилията от Абу Даби, за да продължат разговорите по проекта.

“По никакъв начин не бих си позволил да подведа министър-председателя, който и да е той, още повече – г-н Борисов – заяви Петков. – Работният проект на самото спортно съоръжение е с абсолютна готовност от наша страна и след решението на главния архитект на София Петър Диков с отреждането на терен за такива цели това е приключен факт”.

Според Петков няма да се стигне до мрачен развой на събитията и компанията няма да се откаже да инвестира в проекта.

“Ако не вярвам на депутатите на кого да вярвам?”. Това пък каза премиерът Бойко Борисов, след като отново препрати въпроса за изграждането на пистата за “Формула 1” към Богдан Николов и Румен Петков.

“Изцяло се обръщайте към Богдан Николов – председател на федерацията по мотоциклетизъм и депутата Румен Петков – каза премиерът. – Аз се отнасям към депутатите най-колегиално, особено към тези от опозицията – те влизат при мен винаги. Направили сме меморандум, с който държавата с никакви средства по никакъв начин не се задължава и то е по искане на Румен Петков”.

Източник: http://www.trud.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/RiHDG

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)