В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Румънци представиха най-икономичния трамвай в света

01/09/2011

Румънската компания “Astra Vagoane” представи нов модел трамвай, наречен “Империо”, който е създаден в партньорство с немската компания „Сименс”. Производителите твърдят, че това е най-икономичният в света. Интерес към новия модел има от много румънски общини като град Арад вече заяви искането си да закупи 10 такива трамвая през 2012г. Интерес има и от Унгария.

трамвай “Империо”
трамвай “Империо” // снимка: http://www.romania-insider.com/

Транспортното средство беше официално представено и пуснато за кратко пътуване в центъра на Арад. Според производителите “Империо” е най-новият модел трамвай в света. Той е ултрамодерен, с нисък под и има между 168 и 240 места, в зависимост от броя на модулите, от които е съставен. Новият трамвай е с около 30 процента по-евтин от другите подобни модели, които се предлагат на пазара и ще струва около 1,7 милиона евро.

Трамваят ще бъде пуснат в движение в румънските градове веднага след като местните власти организират съответните обществени поръчки.

Кратък линк: https://dragobuild.com/gkFiz

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)