В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Сграда с формата на Земята в Дубай

04/11/2009

Техносфера 1Архитектът Джеймс Лоу представи проект на поредната невероятна сграда, която ще се построи в столицата на архитектура на новото време – Дубай. Тя носи името “Техносфера” и има формата на земното кълбо. Сградата ще включва офиси и жилищни помещения, хотелски апартаменти и зали за общо ползване.

Сферичната форма напомня за нашата планета като основната идея е кръглата сграда да бъде пример за използването на изцяло екологично чисти технологии. Енергията за сградата ще се осигурива благодарение на слънчеви панели, с които ще бъде облицована повърхността й. Предвидена е и система за рециклиране на вода.

Зданието ще се издига на територията на дубайската икономическа зона Технопарк и ще бъде заобиколена от множество зелени насаждения, които допълнително ще напомнят за еко идеята на проекта.

Техносфера 2

Техносфера 3

Източник: http://www.designscene.net, http://hicomm.bg/

Кратък линк: https://dragobuild.com/lmZP3

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)