В този сайт ще откриете актуални новини и съвети за: строителство, архитектура, инфраструктура, недвижими имоти, градоустройство, проекти, строителни материали, топло и хидро изолация, обзавеждане, ремонти, ландшафт, за дома, за къщата, сгради, ново строителство, строителство цени, строителство на къщи, строителство имоти, фирми строителство, строителство на, жилищно строителство, водно строителство, строителство ремонти, пътно строителство, сухо строителство, строителство на сгради и съоръжения, строителство обзавеждане, договор строителство, строителство градът, календар, новини, работа, интериорен дизайн.

Най-скъпият апартамент в Сърбия – 2,3 млн. евро

13/02/2010

В една сграда в центъра на Белград, един апартамент от 260 квадратни метра струва 2,3 млн. евро или 9000 евро на квадрат. Това не е измислица, а неоспорим факт. Кой нормален човек би дал толкова много пари за един апартамент? Струва ли си цената или това е само един трик насочен към бизнесмените и естрадните звезди, които не знаят какво да правят с парите си?

Повече от една година след като започна изграждането на седеметажната сграда, наречена “Инфинити” (“безкрайност”) в строгия център на Белград, с подобни въпроси ежедневно се сблъсква и Драгослав Пришуняк, собственик на компанията “Лендинг”, главен изпълнител на строителните работи.

Господин Драгослав Пришуняк има и готов отговор. “Това е изцяло нова концепция на живот, това е бъдещия символ на Белград”, казва той.

Сградата е конструирана от топ архитекти и дизайнери. В апартаментите ще се борави само с бутони. В хола осветителните тела са така скрити, че ако не ви кажат къде са, посмъртно не бихте ги открили. Апартамента във всеки един момент, може да бъде във всеки един цвят от спектъра. Има музика, домакински уреди, климатично устройство, а всички стени са затоплят и охлаждат.

За един от апартаментите, вече е дадено капаро. Купувачът е неизвестен, макар че в града се говори, че става дума за известен строителен предприемач.

“Жилища ги продавам само лично. Този вид продажба съществува в Ню Йорк и в Лондон, а идеята е всичко което е в апартамента да остане тайна за различните хора, това трябва да го знае само собственика. Между страните по сделката трябва да има доверие, да се подкрепят, но и пълна поверителност.”

Освен един обявен купувач няма нови, но мнозина се интересуват. Да видят “умната сграда” идват студенти и бизнесмени, всякакви хора. Сградата отвън и сега изглежда необичайно. Приземието и първия етаж са предназначени за бизнес пространства. Интересното е, че за да е обезпечена с независим водоизточник, е изкопан вътрешен кладенец, на 200 метра дълбочина.

Архитектурното решение е дело на професор Миодраг Миркович, а управлението на сградата е проектирано от Драган Лазич, професор в Машинният факултет в Белград.

Източници: http://www.imotdnes.com/, http://www.ekapija.com/

Кратък линк: https://dragobuild.com/auyvv

Няма коментари за тази страница

Няма коментари.

Коментирайте

Име (задължително)Comment
E-mail (задължително)
Уебсайт (ако имате)